Sarı yoga kitabımdan:)


Benim şu meşhur sarı yoga kitabım şöyle başlamış ve yogayı ne kadar güzel anlatmış:)

Yoga Birlik ve Bir olma anlamına gelen eski bir Sanskritçe sözcüktür. İçsel olarak bölünmüş bir kişinin karşıtı olarak kendisiyle bir olan bütün bir kişi demektir.
Yogayı öğrenmek istediğimizde, genellikle oturup pek çok yeni terim ve felsefe öğrenmemiz gerektiğini düşünürüz. Okuyarak öğrenilen sözcükler ve felsefe sadece ikinci el bilgidir ve yogayla ilgisi yoktur.
Yoga temelde bir insan olarak gelişmemize yardım eden anlaşılır ve pratik bir sistemdir.
Meditasyon ve yoga sizin yaptığınız birşeydir. Sadece okuduğunuz birşey hakkında konuşmanın ne faydası var? Ancak uygulayarak deneyim kazanırsınız.
Ancak çeşitli egzersizleri ve meditasyonları uyguladığınızda bir etki hissedeceksiniz. Ve bu size bir içgörü kazandıracak ve devam etmeniz için ilham verecektir.
Pekçoğunuz yoganın şimdiye kadarki yaşam tarzınızı bırakmamızı, yeme alışkanlıklarımızı değiştirmemizi, sigara ve şarap içmeyi bırakmamızı ve seks yaşamımızdan vazgeçmemiz gerektiğini düşünür. Yoga yaşamımızı olduğu gibi sürdürmemizi söyler. Sadece bir alışkanlık ekleyin der : yoga.
Yoga aracılığıyla bilinç ahenkli ve doğal bir şekilde genişler. Beden güçlenip esnekleştiği ve zihin sakinleştiği zaman yaşamınızdaki kalıpları, oynadığınız rolleri görebilir, bir bakış açısı kazanabilir ve hepsinden önemlisi gördüğünüz kabul edebilirsiniz. Bilinçli olursunuz.
Bu kabullenişte bir huzur, kendizine güvenmek için bir temel ve içsel bir tatmin bulursunuz. Bu size dayatılan birşeyi, kayıtsızlığı ya da izin verilen ve yasaklanan şeylere karşı doğal bir tavrı temel almaz. yaşamın uç noktalarında karşılaştığınız herşeye karşı uyanık, katılımcı bir tavırdır bu.
Kendinizi yeniden yaratırsınız, büyür ve yaşama uygun hale gelirsiniz.

yoga – swami janakananda saraswati

Yorum bırakın