Hayat bir oyundur:)

Çok klişe bir cümle değil mi? Bence de öyle ve bunu hep söylememize rağmen böyle mi davranıyoruz gerçekten acaba? Hayatın bir oyun ve oynadığımızın da sadece bir rol olduğunun farkında mıyız? Yoksa bir süre sonra kendimiz oynadığımız rol mü sanıyoruz? Sanki genelde böyle oluyor gibi. Yani rolümüzle özdeşleşiyoruz. Patron, müdür, anne, baba, güzel, çirkin, becerikli gibi roller yapışıp kalıyor üzerimize. Giysimiz olduğunu unutuyoruz, derimiz oluyor. Sonra o rolün içine sıkışıp kalıyoruz ya da bunu tercih ediyoruz.

‘Hayat bir oyundur. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, bu çok basit bir oyundur. Kim olduğunuzu seçeceksiniz ve sonra da o seçim olarak bunu deneyimleyeceksiniz…..
Sorunlarımız olmasını seçeriz ki yeni bir VAROLUŞ noktasına gelelim ve sorunun üstesinden gelmek için özde kim olduğumuz deneyimleyebilelim. …..

Diye devam ediyor Çözüm Olmak kitabı. Yazarı Darel Rutherford.
Kitabı Okumak istemiyorsanız en azında aşağıdaki testi yapın derim.
Bu bir Zenginlik/Yoksulluk Testi. Testten sonra kendiniz hakkında yeni birşey öğrenebilirsiniz, en azından yoksulluk hissettiğiniz alanı ve konular güzel seçilmiş ama buraya girmeyen bir konu varsa aklınıza gelen tabi ki ekleyebilirsiniz.

Konular

Sağlık
Kendini Beğenme
Kendine Verilen Değer
Kendini Sevme
Kendine Güven
Sevgi Dolu İlişkiler
Kazançlı Bir İş
Yaptığım İşi Seviyorum
Hayatın Keyfini Çıkaracak Vaktim Var
Maddi Bağımsızlık
Ruhsal Doyum

Bunlara kendimize çok ama çok dürüst davranarak 1’den 10’a kadar sayı veriyoruz. Ve hayatımızda gerçekten bolluk var mı anlıyoruz. Ya da hangi alanda eksiklik varsa o alana odaklanıyoruz. Tabi burda herşey matematik mi diyebilirsiniz. Aslında bazen herşey matematik galiba.
Çok keyifle okudum kitabı. Ve herzamanki gibi kendimle oynamaktan çok keyif aldım.
Kişisel Gelişim kiteplarında çok ama çok seçici olmak gibi bir huyum var. Ama bu kitap gerçekten çok güzel ve tavsiye ediyorum. Özellikle kendinizi bir alanda sıkışmış görüyorsanız ve çözüm bulmakta zorlanıyorsanız çok yardımı olabilir.

Yorum bırakın